سازمان شهرداری ها
۱۰
شورای شهر تهران
۴
سایر کارشناسان و متخصصان
۳
جمع
۵۳
۱۳-۳ روش های تجزیه و تحلیل آماری
نظر به اینکه پاسخ های دریافتی در مورد سوالات پرسشنامه در سطح مقیاس ترتیبی بر اساس مقیاس لیکرت در نظر گرفته شده است، لذا برای تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده از روش های آماری ناپارامتری استفاده شده است که در زیر به معرفی آنها می پردازیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۱-۱۳-۳ آزمون یکسان بودن پاسخهای دریافتی در مورد گزینههای انتخابی (آزمون نیکویی برازش)
از این آزمون، برای تعیین یکسان بودن پاسخ های تمامی گزینه ها استفاده می شود. هر گاه فرضیه یکسان بودن پاسخ ها در مورد همه گزینه ها رد شود، گزینه غالب را در نظر گرفته و آنرا ملاک قضاوت پاسخگویان میپذیریم. فرضیه ها و آماره آزمون آن به قرار زیر است:
پاسخ همه گزینه ها یکسان است :
پاسخ همه گزینه ها یکسان نیست:
آماره آزمون:
که بر طبق قانون با درجه آزادی k-1 توزیع می شود و در آن k تعداد گزینه ها می باشد. هر گاه محاسبه شده از جدول در سطح احتمال بزرگتر باشد فرضیه را رد میکنیم و فرضیه را می پذیریم. در غیر این صورت فرضیه را رد نمی کنیم و می پذیریم که بین پاسخ گزینه ها تفاوت معنی داری وجود ندارد.
۲-۱۳-۳ آزمون فریدمن
برای آزمون این فرضیه که K گروه نمونه همه از یک جامعه آماری مشترک می باشند یا خیر، بکار می رود. فرضیه ها و آماره آزمون به شرح زیر است.
متغیر X روی متغیر Y اثر ندارد
متغیر X روی متغیر Y اثر دارد
آماره آزمون:
که این تابع تقریباً برای N, K بزرگتر از ۹ و ۴ بر طبق قانون کای دو توزیع می گردد و برای و جداولی در دست است که با مراجعه به آن می توان نسبت به فرضیه تصمیم گیری نمود. برای بکار بردن آزمون فریدمن، داده ها در جدولی دو طرفه که دارای N سطر و K ستون می باشد تقسیم می شوند، ردیف ها نماینده آزمودنی ها یا مجموعه ای از آزمودنی های جور شده و ستون ها نماینده موقعیت های مختلف هستند. نمرات در هر ردیف جداگانه رتبه بندی می شوند و سپس جمع رتبه ها را در هر ستون محاسبه کرده و با نشان می دهیم.
چنانچه مقدار عددی آماره آزمون در ناحیه بحرانی قرار گیرد فرضیه را رد و فرضیه را می پذیریم.
تجزیه و تحلیل اطلاعات
۱-۴ مقدمه
دراین فصل داده های پژوهش که از طریق پرسشنامه گردآوری شده، تحلیل می گردد. در ابتدا به تحلیل توصیفی داده های جمعیت شناختی در مورد تحصیلات اعضای نمونه آماری پرداخته میشود. هدف این بخش بررسی وضعیت، ترکیب و توزیع گروه های تحصیلی پاسخگویان و سابقه خدمت آنان می باشد. سپس به تحلیل داده های اختصاصی مرتبط با چهار فرضیه پژوهش می پردازیم و دو آزمون نیکویی برازش و فریدمن را برای هر فرضیه انجام می دهیم. به این ترتیب هر فرضیه را با بهره گرفتن از آزمون ها رد یا قبول می کنیم.
۲-۴ تحلیل داده های جمعیت شناختی
۱-۲-۴ توزیع پاسخگویان بر حسب تحصیلات
جدول ۱-۴ توزیع پاسخگویان بر حسب تحصیلات
تحصیلات
کمتر از کارشناسی
کارشناسی
کارشناسی ارشد
دکتری
اظهار نکرده
جمع
فراوانی مطلق
۰
۱۳
۲۵
۸
۷
۵۳