همان طور که مشاهـده می شود آماره دوربین واتسون نزدیک به عدد ۲ است. بنابراین فرض عدم خـود همبستگی رعایت شـده است و نیازی به رفع آن نیست. میزان ضریب تعییـن ۰۹۶/۰ بوده که نشـان دهنـده میزان تاثیرگـذاری و تبیین کنندگـی متغیر مستقل (سهامداران نهـادی) بر روی متغیـر وابستـه (ریسک) می باشد. ضریب رگرسیون بین سهامداران نهادی و ریسک منفی بوده که نشان دهنده رابطه منفی بین سهامداران نهادی و ریسک است. همچنین ارتباط بین سهامداران نهادی و ریسک در سطح خطای ۰۵/۰ معنی دار بوده اند(سطح معنی داری< 05/0). بنابراین فرضیه تحقیق تایید شده و رابطه منفی بین سهامداران نهادی و ریسک وجود دارد. مدل رگرسیون تحقیق به صورت زیر می باشد:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۳-۳) بررسی فرضیه های تحقیق در قالب مدل علّی
در این قسمت نتایج حاصل از کاربرد روش های استنباطی بر اساس مدل علّی تحقیق ارائه شده است، دلیل این کار، آزمون فرضیه ها در قالب یک مدل غیرخطی در کنار مدل خطی می باشد. قابل ذکر است که در مدل علّی تحقیق، متغیرهای تعدیل گر حذف و فقط از متغیرهای وابسته و مستقل استفاده شده است.
در آزمون مدل تحقیق از روش حداقل مجذورات جزئی[۱۵۹] که نسل دوم روش های مدل یابی معادلات ساختاری می باشد استفاده شده است. یکی از اهداف اصلی تکنیک های چندمتغیره مانند رگرسیون چند متغیری، تحلیل عاملی، تحلیل واریانس چند متغیری و روش هایی نظیر آن، گسترش توانایی تبیینی محقق و افزایش کارآیی آماری است. این روش ها اگرچه ابزار قدرتمندی برای محقق به شمار می روند، ولی همگی دارای محدودیت مشترکی هستند، هر یک از این تکنیک ها می توانند در هر بار فقط یک رابطه مجزا را بررسی کنند. روش مدل یابی معادلات ساختاری از بسط و توسعه مجموعه ای از تکنیک های چند متغیری نظیر رگرسیون چند متغیری و تحلیل عاملی شکل گرفته است. مدل یابی معادلات ساختاری به بررسی مجموعه ای از روابط همبستگی به طور همزمان می پردازد(امانی و همکاران،۱۳۹۱،ص۴۲).
۴-۳-۳-۱)آزمون فرضیه های مدل تحقیق - آزمون مدل تحقیق در حالت استاندارد و معنی داری به صورت نمودارهای (۴-۱) و (۴-۲) بوده است.
نمودار ۴-۱) مدل تحقیق در حالت اعداد استاندارد
نمودار ۴-۲) مدل تحقیق در حالت اعداد معنی داری
بررسی ضریب تعدیل مدل، بیان گر آن است که در این تحقیق، ۹٫۹% از تغییرات ریسک توسط متغیر حاکمیت شرکتی و ۶٫۷% توسط متغیر سهامداران نهادی تعیین می گردد. بدین معنی که مدل تحقیق عمدتاً متغیرهای کلیدی مؤثر بر ریسک را پوشش می دهد. بر اساس محاسبات، شاخص حاکمیت شرکتی دارای بیشترین اثر مستقیم بر ریسک بوده است. همچنین ۳۷٫۷% از تغییرات حاکمیت شرکتی توسط متغیر سهامدران نهادی تعیین گردیده است.
۴-۳-۳-۲)نتایج مدل ساختاری- بر اساس مدل تحقیق، نتایج آزمون فرضیه های مدل ساختاری در قالب جدول (۴-۹) می باشد:
جدول ۴-۹) نتایج مدل ساختاری
فرضیه ها
برآوردهای استاندارد
کمیت t
نتایج آزمون
بین ریسک و شاخص حاکمیت شرکتی رابطه معناداری وجود دارد.
۰٫۰۹۹
۲٫۱۷
تائید
بین سهامداران نهادی و شاخص حاکمیت شرکتی رابطه معناداری وجود دارد.
۰٫۳۷۷
۹٫۱۲
تائید
بین سهامداران نهادی و ریسک شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۰٫۰۶۷
۱٫۹۷
تائید
۸۷%
(۲٫۳۵۵)
%۲۱-
(۰٫۹۵۰-)
۰٫۱۷۶
۰٫۷۵۹
۵۹%
(۱٫۷۰۴)
نمودار ۴-۳) مدل تحقیق برای شرکت هایی که میانگین فروش آن ها ۵۴ میلیون تومان و کمتر است.(گروه اول)
۱۱%
(۱٫۵۸۴)
%۴-